ISO/IEC 17024
소믈리에
ISO/IEC 17024 소믈리에
포도재배 및 와인양조
grape cultivation and wine-making
1. 포도 재배
grapevine cultivation
포도나무 재배 이해
Understanding grapevine cultivation
포도의 수확 과정 이해
Understanding the Grapes' Harvesting Process
2. 와인양조
wine-making
와인 양조 과정 이해
Understanding the wine-making Process
발효의 이해
understanding of fermentation
프랑스 와인법
French wine law
1. AOC 이해
Understanding AOC
-
개념 이해
Understanding AOC
보르도 와인
Bordeaux wine
1. 산지의 이해
understanding wine-producing regions
메독 와인 이해
Understanding French Medog Wine
그라브 와인 이해
Understanding French Grave Wine
쎙떼밀리옹 와인 이해
Understanding French saint emilion Wine
뽀므롤 와인 이해
Understanding French pomerol Wine
-
,바샥 와인 이해
Understanding French Sauternes and Barsac Wine
2. 품종의 이해
understanding grape varieties
레드 품종의 이해
Understanding the Red Grape Variety
화이 품종의 이해
Understanding the White Grape Variety
3. 등급체계의 이해
Understanding the Wine class System
부르고뉴 와인
Bourgogne wine
1. 산지의 이해
understanding wine-producing regions
떼루아의 개념 이해
Understanding the Concept of Terroir
부르고뉴 산지의 특징 이해
Understanding the characteristics of the Bourgogne wine production site
2. 품종의 이해
understanding grape varieties
부르고뉴와인 품종의 종류 이해
understanding Bourgogne grape varieties
3. 와인 스타일 이해
Understanding Wine Style
부르고뉴 와인 스타일 이해
Understanding Bourgogne Wine Style